Laura Bangels

Gedragscentrum voor honden

Puppyopvoeding

Een puppy opvoeden lijkt misschien eenvoudig, maar zelfs voor de meest ervaren hondenliefhebber is het niet altijd de gemakkelijkste opdracht. De ervaringen die uw pup op jonge leeftijd opdoet, kunnen het verschil maken tussen een aangename familiehond die overal mee naartoe kan of een hond die in bepaalde situaties angstig of zelfs agressief reageert. Beter voorkomen dan genezen is bij de opvoeding en training van uw pup dus zeker van toepassing!

Omdat ik naast gedragsdeskundige ook instructeur en trainer ben, kan ik u helpen om uw pup de gedragingen aan te leren die hij als familiehond zou “moeten” kennen. Ik focus hierbij op zinvolle commando’s die u in het dagelijks leven kan gebruiken om uw hond te sturen. Alle gedragingen worden beloningsgericht aangeleerd en met respect voor de manier waarop uw pup kan leren. Geen getrek en gesleur dus! In het menu hiernaast vindt u meer informatie over het aanbod.

Puppykeuze

Nadat de beslissing over het aanschaffen van een hond gevallen is, komen er plots heel wat vragen naar boven: kopen we een puppy of adopteren we een hond uit het dierenasiel? Welk ras past eigenlijk bij ons gezin? Waar kunnen we best een hond kopen: bij een fokker, bij mensen thuis, in een winkel, …? Wat mogen we verwachten van een hond als deel van ons gezin en hoe kunnen we hem opvoeden tot een aangename familiehond? Op deze en al uw andere vragen, kan ik u tijdens een adviesconsultatie een antwoord geven zodat u perfect voorbereid aan de zoektocht kunt beginnen. Ik beschik bovendien over een uitgebreide lijst van gepassioneerde fokkers, dewelke ik zelf geselecteerd heb na een persoonlijk bezoek, zodat u met een gerust hart de juiste keuze kan maken.

Puppyconsultatie

Een nieuwe pup in huis kan na de eerste “roze wolk” ook vaak wat moeilijkheden met zich meebrengen. Verloopt de zindelijkheidstraining niet zo vlot als u gehoopt had? Bijt uw pup in alles en iedereen? Of huilt hij telkens wanneer hij alleen gelaten wordt?

Een puppyconsultatie kan u heel wat wijzer maken en u een oplossing bieden zodat u weer ten volle van uw pup kan genieten! Zo’n consultatie gaat steeds door bij u thuis zodat ik uw pup in zijn dagelijkse omgeving kan observeren en u advies kan geven waarvan ik zeker ben dat het praktisch haalbaar is. In de meeste gevallen is 1 puppyconsultatie voldoende om jullie een blijvende oplossing te bieden.

Basiscursus

Om u en uw pup tijdens de eerste belangrijke maanden professioneel te laten begeleiden, kan u de basiscursus volgen. De thema’s die hierin uitgebreid aan bod komen, zijn:

 • ontspannen en vriendelijk omgaan met mensen en andere dieren (socialisatie)
 • gewenning aan de wereld
 • taal van de hond
 • advies over zindelijkheidstraining, bijtgedrag, alleen leren blijven
 • gewenning aan halsband en lijn
 • snuffelwandelingen maken

De basiscursus bestaat uit 5 individuele sessies waarin de nadruk ligt op opvoeding, socialisatie en preventie van probleemgedrag.

Puppycursus

Als aanvulling op de basiscursus kan u de 5-delige puppycursus volgen waarin uw hond ook vaardigheden leert zoals

 • reageren op zijn naam
 • komen wanneer u roept
 • zitten / liggen wanneer u dit vraagt
 • ontspannen wandelen zonder te trekken aan de lijn
 • lossen van voorwerpen

Kostprijs

Adviesconsultatie:

€ 30

indien huisbezoek + € 0,5/km

Puppyconsultatie:

€ 95 huisbezoek + € 0,5/km

Basiscursus:

€ 335 huisbezoek + € 0,5/km

Puppycursus:

€ 215 huisbezoek + € 0,5/km

Medewerkers

Aangezien ik momenteel voltijds bezig ben met het organiseren en geven van opleidingen in hondengedrag, neemt één van mijn medewerkers de gedragsbegeleiding voor zijn of haar rekening. Uiteraard werk ik enkel samen met hondengedragsdeskundigen die eveneens expert zijn in probleemgedrag waardoor ik u met een gerust hart met hun in contact breng. Bovendien bespreken we alle gedragsonderzoek en adviesgesprekken waardoor u zeker kan zijn van een goede begeleiding.

Miet

Miet

Regio Noord-Oost Limburg

Debbie

Debbie

Regio Grens Antwerpen-Limburg-Vlaams-Brabant

Contact

9 + 2 =

In samenwerking met