Over mij

                                                             

Passie en kennis zijn de fundamenten waarop mijn praktijk voor gedragsbegeleiding gebouwd zijn. Een passie niet alleen voor dieren, maar ook voor hun gedrag en de studie van gedrag zijn er al zo lang als ik mij kan herinneren. Voor mijn hogere studies ben ik dan ook op zoek gegaan naar een richting die hier perfect bij aansloot en die heb ik gevonden aan Wageningen Universiteit (Nederland). Hier ben ik in 2009 met grote onderscheiding afgestudeerd in de richting Master Animal Sciences met specialisatie Animal Health and Behaviour, ethology.

Met dit diploma op zak en na het afronden van specialisatiecursussen in hondengedrag (o.a. bij De Bolster Academy) heb ik onmiddellijk na mijn studies mijn praktijk voor gedragsbegeleiding opgestart. Eerst in combinatie met een deeltijdse ondersteuning als dierenartsassistente bij DAP Invivo, een praktijk waar niet alleen de gezondheid, maar ook het gedrag van kleine huisdieren centraal staat. Eerstelijns- en gedragsdierenarts Ann Coomans en ik hebben samen heel wat honden en baasjes succesvol begeleid en dat blijven we ook doen in de toekomst. De kennis over de gezondheid van dieren die ik hier heb opgedaan, is een mooie en noodzakelijke aanvulling op mijn kennis over gedrag.

Als één van de weinige universitair geschoolde gedragsdeskundigen in België streef ik ernaar gedragsbegeleiding op professioneel niveau te brengen. Wanneer we rekening houden met wie een hond van nature is, hoe hij voelt, “denkt” en leert, zijn al heel wat problemen van de baan. Het is mijn missie om deze informatie aan u over te brengen zodat u gelukkig kan samenleven met uw hond.

In m’n eentje is er helaas een limiet aan het aantal honden dat ik kan bereiken. Hierdoor heb ik in 2016 besloten om mijn kennis door te geven aan mijn cursisten met de opleiding “Hondengedragsdeskundige”. Intussen hebben al bijna 100 hondenliefhebbers deze opleiding gevolgd waardoor we allemaal samen al heel wat gezinnen en honden hebben kunnen helpen.

Samenwerken is in mijn ogen noodzakelijk om definitieve oplossingen uit te werken. Aangezien gezondheid en gedrag onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is in eerste instantie mijn samenwerking met dierenartsen zeer belangrijk. Ik werk intussen vooral op doorverwijzing van o.a.:

 

Voor gespecialiseerde behandelingen of aanvullingen op een gedragstherapie werk ik samen met een vast netwerk collega’s waar ik met een gerust hart naar kan doorverwijzen. Ze hebben eveneens een degelijke achtergrond op gebied van hondengedrag en leveren kwaliteitsvolle trainingen.

Uiteraard staat de wereld van hondengedrag niet stil, maar als gepassioneerde wetenschapper én hondenliefhebber volg ik graag bijscholingen zodat ik steeds op de hoogte blijf van de laatste nieuwe inzichten en ontwikkelingen, dewelke ik dan weer kan doorgeven aan mijn cursisten.

 

Met passie en plezier,
Laura