Puppyopvoeding & training

Een puppy opvoeden lijkt misschien eenvoudig, maar zelfs voor de meest ervaren hondenliefhebber is het niet altijd de gemakkelijkste opdracht. De ervaringen die uw pup op jonge leeftijd opdoet, kunnen het verschil maken tussen een aangename familiehond die overal mee naartoe kan of een hond die in bepaalde situaties angstig of zelfs agressief reageert. Beter voorkomen dan genezen is bij de opvoeding en training van uw pup dus zeker van toepassing!

Omdat ik naast gedragsdeskundige ook instructeur en trainer ben, kan ik u helpen om uw pup de gedragingen aan te leren die hij als familiehond zou “moeten” kennen. Ik focus hierbij op zinvolle commando’s die u in het dagelijks leven kan gebruiken om uw hond te sturen. Alle gedragingen worden beloningsgericht aangeleerd en met respect voor de manier waarop uw pup kan leren. Geen getrek en gesleur dus! In het menu hiernaast vindt u meer informatie over het aanbod.

KEUZE VAN EEN PUP

Nadat de beslissing over het aanschaffen van een hond gevallen is, komen er plots heel wat vragen naar boven: kopen we een puppy of adopteren we een hond uit het dierenasiel? Welk ras past eigenlijk bij ons gezin? Waar kunnen we best een hond kopen: bij een fokker, bij mensen thuis, in een winkel, …? Wat mogen we verwachten van een hond als deel van ons gezin en hoe kunnen we hem opvoeden tot een aangename familiehond? Op deze en al uw andere vragen, kan ik u tijdens een adviesconsultatie een antwoord geven zodat u perfect voorbereid aan de zoektocht kunt beginnen. Ik beschik bovendien over een uitgebreide lijst van gepassioneerde fokkers, dewelke ik zelf geselecteerd heb na een persoonlijk bezoek, zodat u met een gerust hart de juiste keuze kan maken.

Een adviesconsultatie kost € 30 / uur en duurt gemiddeld 1 uur. Indien de consultatie bij u thuis plaatsvindt, komen er € 0.40 / km verplaatsingsonkosten bij (berekend vanuit Lummen).

Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het vastleggen van een afspraak.

PUPPYCONSULTATIE

Een nieuwe pup in huis kan na de eerste “roze wolk” ook vaak wat moeilijkheden met zich meebrengen. Verloopt de zindelijkheidstraining niet zo vlot als u gehoopt had? Bijt uw pup in alles en iedereen? Of huilt hij telkens wanneer hij alleen gelaten wordt?

Een puppyconsultatie kan u heel wat wijzer maken en u een oplossing bieden zodat u weer ten volle van uw pup kan genieten! Zo’n consultatie gaat steeds door bij u thuis zodat ik uw pup in zijn dagelijkse omgeving kan observeren en u advies kan geven waarvan ik zeker ben dat het praktisch haalbaar is. In de meeste gevallen is 1 puppyconsultatie voldoende om jullie een blijvende oplossing te bieden.

Een puppyconsultatie duurt gemiddeld 1 à 1,5 uur en kost € 75 + € 0.40 / km verplaatsingsonkosten (berekend vanuit Lummen).

Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het vastleggen van een afspraak.

PUPPYCURSUS

Om u en uw pup tijdens de eerste belangrijke maanden professioneel te laten begeleiden, kan u de puppycursus volgen. De thema’s die hierin uitgebreid aan bod komen, zijn:

 • ontspannen en vriendelijk omgaan met mensen en andere dieren
 • gewenning aan de wereld
 • taal van de hond
 • correct toepassen van de verschillende leerprincipes
 • advies over zindelijkheidstraining, bijtgedrag, alleen leren blijven
 • gewenning aan halsband en lijn

Bovendien leert u hoe u op een positieve manier uw pup succesvol een aantal vaardigheden kan aanleren zoals:

 • reageren op zijn naam
 • komen wanneer u roept
 • zitten / liggen wanneer u dit vraagt
 • naar zijn plaats gaan en daar blijven
 • ontspannen wandelen zonder te trekken aan de lijn
 • lossen van voorwerpen

De puppycursus bestaat uit 6 individuele consultaties van 1 uur bij u thuis en kost € 295 + € 0.40 / km verplaatsingsonkosten (berekend vanuit Lummen).

Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het vastleggen van een afspraak.

BASISCURSUS

Wanneer u professioneel advies en begeleiding wilt bij de opvoeding van uw pup, maar niet direct op zoek bent naar hulp bij het trainen van de vaardigheden, kan u bij mij terecht voor een basiscursus. Dit is de “light” versie van de puppycursus waarin onderstaande thema’s ook aan bod komen:

 • ontspannen en vriendelijk omgaan met mensen en andere dieren
 • gewenning aan de wereld
 • taal van de hond
 • correct toepassen van de verschillende leerprincipes
 • advies over zindelijkheidstraining, bijtgedrag, alleen leren blijven
 • gewenning aan halsband en lijn

De basiscursus bestaat uit 3 individuele consultaties van 1 uur bij u thuis en kost € 150  +  € 0.40 / km verplaatsingsonkosten (berekend vanuit Lummen).

Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het vastleggen van een afspraak.

Aangezien ik momenteel voltijds bezig ben met het organiseren en geven van opleidingen in hondengedrag, neemt mijn medewerkster Miet de gedragsbegeleiding voor haar rekening. Miet is ook hondengedragsdeskundige en ze heeft de nodige kennis en ervaring op zak waardoor ik met een gerust hart naar haar doorverwijs. Bovendien bespreken wij wekelijks alle adviesgesprekken waardoor u zeker kan zijn van een goede begeleiding.

 

Miet aan het woord

“In 2006 studeerde ik met grootste onderscheiding af als Bachelor Agro-en Biotechnoloog. Met dit diploma op zak zocht ik mijn weg in het bedrijfsleven. Na enkele jaren gaf mijn job me geen voldoening meer en zocht ik een uitdaging waarbij ik me kon inzetten voor een project dat sterker aanleunde bij mijn persoonlijkheid. Ik vond die nieuwe uitdaging al snel in een erkend dierenasiel te Limburg. Niet onlogisch, aangezien ik al van kindsbeen af een groot dierenliefhebber ben. Ik was inderdaad dat meisje dat de straatkatten in huis haalde en de buurvrouw stalkte wanneer die haar paard klaarmaakte voor een ritje. Aanvankelijk ging ik aan de slag als vrijwilliger, maar nadien werd ik een vaste medewerker waarbij ik instond voor de dagelijkse verzorging van de dieren en het begeleiden van mensen in hun zoektocht naar een kat of hond. Later werd ik coördinator. In het asiel werkte ik nauw samen met professionele dierenverzorgers en dierenartsen en volgde ik diverse opleidingen en bijscholingen die kwalitatief hoogstaand en wetenschappelijk onderbouwd waren. Mijn kennis en ervaring groeide hier zienderogen.

 

In 2018 rondde ik de opleiding tot Hondengedragsdeskundige af. Deze 2-jarige opleiding is gebaseerd op de laatste ontwikkelingen in de gedragswetenschappen en wordt gedoceerd door Laura Bangels en verschillende gediplomeerde gastdocenten, elk met hun eigen specialisatie.

Net als Laura ben ik ervan overtuigd dat het samenwerken met specialisten op vlak van gedrag, training en diergeneeskunde essentieel is. Dit netwerk van collega’s werkt aanvullend en verrijkend en maakt dat we honden en hun gezin op een correcte manier kunnen helpen. Bovendien blijf ik me ook bijscholen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen in de wereld van de gedragswetenschappen.

Geïntrigeerd door de intelligentie en de grote veerkracht van honden, is het mijn passie om kennis en inzicht te door te geven aan baasjes. Ik ben er namelijk van overtuigd dat veel problemen voortvloeien uit onwetendheid in plaats van onwil en wil mensen de toegang geven tot professionele hulp bij opvoeding en gedragsbegeleiding. Dit is mijn manier om aan het welzijn van honden te werken. Zo maak ik graag hond en baas gelukkig!”