Laura Bangels

Gedragscentrum voor honden

 

“Met passie en kennis helpen we uw hond weer kwispelen van plezier”


Met individuele gedragsbegeleiding helpen we u met de (her)opvoeding van uw hond. Voor pups en jonge honden tot 6 maanden kiest u de optie Puppyopvoeding. Voor oudere honden kiest u de optie Gedragsonderzoek & adviesgesprek. 

Laura heeft ons van begin tot einde begeleid met ons Luna en ons aangeleerd hoe we moeten handelen in concrete situaties. Zonder Laura hadden we nooit geweten waar het probleem zich exact situeerde en wat hier überhaupt de oplossing voor kon zijn. We kunnen dan ook alleen maar positief zijn en zeggen: Dankjewel Laura!

Karen V. uit Lummen

We waren ten einde raad met onze Chihuahua Lowie. Wat we ook deden, hij stopte niet met blaffen thuis en tijdens de wandeling. Toen adviseerde onze dierenarts om te starten met gedragstherapie. Zo zijn we bij Laura terecht gekomen. Met enkele bezoeken bij ons thuis, is het probleem al voor 3/4e opgelost. Tijdens het wandelen blaft hij nog maar zelden. Mensen ontvangen gaat een stuk makkelijker als ze luisteren naar hoe ze met hem om moeten gaan. Wij zijn heel blij met de adviezen van Laura. We zijn er allemaal gelukkiger door geworden!

Ellen & Nele uit Koersel

Als dierenarts met een bijzondere interesse in gedrag , is het zeer aangenaam om samen te kunnen werken met een geschoold iemand zoals Laura indien ik te maken krijg met dieren die lijden aan een ernstige emotionele stoornis. Als medicus beperken wij ons immers vaak tot het stellen van een diagnose en hierna dan het voorschrijven van de gepaste medicatie.

Bij gedragsproblemen is medicatie echter niet de enige pijler waarop gesteund kan worden om tot een goed resultaat te komen. Meestal is de ideale combinatie: gedragstherapie met eventueel psychofarmaca ter ondersteuning. In dat geval vullen de therapeut en de dierenarts elkaar perfect aan.

De kennis en het beoordelingsvermogen van Laura zorgen er dan ook voor dat ik een heel juist beeld krijg van de gedragsproblemen die zich bij de patiënt stellen en via haar professionele feedback tijdens de trainingssessies die ze met de patiënt heeft, krijg ik ook informatie over het effect van haar trainingen en de medicatie. Zo kan de ideale therapie worden ingesteld en dat resulteert uiteraard in betere resultaten.” 

Dierenarts-gedragsspecialist Pascale Trimpeneers uit Kortessem

In samenwerking met